TEOKSESTA

OSALLISTU (PARTICIPATE)

BLOGI

IN ENGLISH

 

Työskentelen Seinäjoen Taidehallilla kesäkuvataiteilijana heinä-elokuun 2020. Toteutan työhuoneellani Taidehallilla tänä aikana projektin, joka kulkee nimellä Serepidity – Onnekas Sattuma. Projektissa teen teoksen mistä tahansa yleisön ehdottamasta ajatuksesta, muistosta tai tarinasta, tai jonkun Taidehallille tuomasta materiaalista. Kaikki pienet teokset luovat yhdessä kokonaisuuden, ehkäpä yhden suuren teoksen. Idean synnyttäjä, eli katsoja, saa halutessaan seurata prosessia, ja keskustelulle annetaan tilaa.

Teokseen voi osallistua myös etänä tällä nettisivulla olevan viestilaatikon kautta. Voit lähettää minulle viestillä kuvasi, tarinasi, sanan – minkä vain minkä haluat* mukaan teokseen. Arvon aina yhden päivän aikana tulleista ehdotuksista sen, minkä toteutan – jos ehdotuksia satelee monia! Päivitän tälle sivulle jokaisen työskentelypäivän päätteeksi kuvan teoksen uudesta vaiheesta. Projektin etenemisestä voi lukea myös tämän sivun blogista.

Tule poikkeamaan Seinäjoen Taidehallilla, jos kesän kotimaanmatkasi kulkee Pohjanmaalla! :^)

Kesäkuvataiteilija Facebookissa ja Instagramissa

 

 

Lisää teoksesta:

Onnekas sattuma / Serendipity -projektissa haluan antaa tilaa etenkin vahingolle ja sattumalle, jotka ovat mielestäni yksiä kiinnostavimmista asioista taiteessa. Ihmisten kohtaaminen ja siitä syntyvät sattumat, huomiot, erilaisuudet ja samankaltaisuudet ovat kiehtovia. On tärkeää, että teokseen voi osallistua myös etänä tietokoneen kautta.

Yksi tämän projektin tarkoituksista on myös tuoda taiteilijuutta esille ammattina muiden joukossa. Tämä ammatti vaatii mielestäni tietynlaista tietämättömyyden sietokykyä, ja valmiutta olla avoin uusille ajatuksille ja ideoille. Liian usein taiteilijana käpertyy omaan itseensä, eikä enää näe tarkkana omaa tekemistään. Mielestäni on kiehtovaa myös taideteoksen tekijyyden kääntyminen päälaelleen, kun idean luoja ei olekaan enää pelkästään taiteilija. Tämän näen osaltaan myös purkavan taiteilijamyyttiä jostain yliluonnollisesta olennosta. Taiteilijahan on oikeasti kuin Pelle Peloton -tyylinen keksijä, ja tällä kertaa keksintöjen alkusysäys tulee katsojalta.

Projektissa katsoja antaa taiteilijalle ja taiteilija antaa takaisin, sen sijaan että taiteilija asettaisi esille teoksia, joilla ei ole kosketuspintaa paikalliseen yhteisöön. Toivonkin että etenkin seinäjokelaiset lähtevät sankoin joukoin mukaan – myös muut, kuin perinteinen taideyleisö.

 

 

Aikataulu:

Olen paikalla Itikka-studiossa:

Heinäkuu:
6.7.–29.7. Ma–pe 12–18

Elokuu:
Performanssi ja teoskokonaisuus esillä 26.8.

(Seinäjoen Taidehalli on avoinna ma-pe 11–19 ja la 11–15.)
Jos aikatauluihin tulee muutoksia, ilmoitan niistä tällä sivulla ja kesäkuvataiteilijan Facebook-sivulla ja Instagramissa.

 

 

* Pidätän oikeuden hylätä harkintani mukaan ne mahdollisesti saamani sisällöt, joiden tarkoitus ei ole mikään muu, kuin loukata tai syrjiä jotain ihanista, kauniista ja tärkeistä kansanryhmistämme.

%d bloggaajaa tykkää tästä: