TIETOA MEISTÄ

Outo. Kiinnostava. Uudenlainen. Absurdi. Lempeä. Raaka. Immersiivinen. Paikkasidonnainen.

Recover Laboratory on suomalainen taideryhmä, jota johtaa kolme monilahjakasta nuorta ammattilaista. Ryhmä on nykysirkusta ja nykytaidetta, sekä muita taiteen aloja, yhdistävä kameleontti, joka luo immersiivisiä taidekokemuksia. Kutsumme sinut pysähtymään ja kokemaan taiteen kokonaisvaltaisesti, omalla tavallasi ja omalla tahdillasi siihen uppoutuen. Herkullisen eriskummalliset, surrealistiset immersiiviset teokset ovat useimmiten labyrintteja – ja toisinaan jotain aivan muuta. Astu sisään teokseen, joka kuljettaa sinut matkalle luomaan omia merkityksiäsi ja löytämään oman reittisi taiteen imussa.

Luomme ainutlaatuisia teoksia, taidekokemuksia ja upottavia maailmoja, jotka koostuvat nykysirkuksesta, kuvataiteesta, musiikista, sekä muista taiteista ja medioista. Teokset ovat tilasidonnaisia: esimerkiksi valtavia labyrintinomaisia mega-esityksiä, mukaansatempaavia ihmemaita lapsille, sekä pienempien kokoonpanojen esityksiä perinteisempiin esitystiloihin.

Rakennamme teosten muodossa puitteet, joissa me – yhdessä katsojan kanssa – voimme tutkiskella maailmaa ja maailmassa olemista. Teostemme yksi lähtökohta on rehellisyys: puhdas yhteys ja kohtaaminen ihmisten välillä taiteen luomassa vapauden tilassa. Teoksissamme kaikki voi olla mahdollista, aivan kuten keskellä tavallista arkipäivääkin. Meille kaikki on erityistä.

Kokemuksesi kanssamme saattaa olla lempeä tai raju, syvä tai etäinen, haastava tai pehmeä; se kuljettaa niin pitkälle kuin itse haluat. Mennään yhdessä.


Sinä olet kokija!
Olet itse tämä taideteos,
olet runo, olet sähkö, olet maisema ja kokemus.
Olet kylmyys,
olet kuuma,
kosketus ja värähdys.
Tervetuloa.

Recover Laboratoryn tukikohta on Helsingissä. Ydintiimissä vaikuttavat Miradonna Sirkka, Inna Huttunen ja Sofi Häkkinen, jotka vastaavat Recover Laboratoryn kaikkien taideproduktioiden suunnittelusta. Häkkistä, Huttusta ja Sirkkaa yhdistää optimistinen ja määrätietoinen mielenlaatu; mikä vain on mahdollista tälle luovalle kolmikolle.

MIRADONNA SIRKKA
TAITEELLINEN JOHTAJA / OHJAAJA
SIRKUSTAITEILIJA

Miradonna on entiteetti. Vettä, jonka monet ilmentymät muovautuvat eri ympäristöissä. Miradonna rakastaa urheilua ja taidetta. Hänen kaameassa nilkkatatuoinnissaan lukee ”Cirque”.

Miradonnalla on pallo hallussa ja hukassa yhtä aikaa. Kenties mitään palloa ei koskaan ollutkaan. Miradonna on julkea ajattelija, joka piirtää laajoja linjoja; hän on sirkusfilosofi, joka kyseenalaistaa alansa ja uudelleenrakentaa sitä jatkuvasti.

Ajattelijana ja idealistina Miradonna haastaa ihmisiä olemaan rehellisiä itselleen. Hän uskoo vapaaseen rakkauteen ja näkee ihmisistä myös sen, mitä he yrittävät piilottaa.

Miradonna, tunneanalyysin mestari, saattaa yllättää suurilla kysymyksillä. Hän ei kaihda avun tai huomion pyytämistä.

Miradonna häpeää samanaikaisesti kaikkea ja ei mitään.

Recover Laboratoryn toiminnassa Miradonna vastaa esiintyjien tekemisistä sekä syistä niiden taustalla. Hän myös esiintyy, ajattelee, kirjoittaa ja hahmottaa kokonaisuuksia.

SOFI HÄKKINEN
TAITEELLINEN JOHTAJA / OHJAAJA
KUVATAITEILIJA

Hänen katseensa lävistää. Sofi on dynaaminen ja innovatiivinen rakentelija, joka tekee mitä vain, mistä materiaalista vain.

Sofi yhdistää työssään muovia, liimaa, huumoria, pahvia, kauhua ja karmeutta – ja nauraa tälle kaikelle hiljaisuudessaan. Hän on ujo, ja piileskelee pimeissä nurkissa vampyyrin elkein. Mutta tämän vampyyrin mieli elää trooppisten palmujen alla kimmeltävässä paratiisissa.

Sofi on tehokas, nopea ajattelija ja tinkimätön luoja, joka selviytyy haastavissa ympäristöissä loputtomien ideoidensa siivin. Vampyyri näkee kauneutta roskissa. Se kokoaa jätettä ja romua hyytävään kellaristudioonsa, jossa se rakentaa outoja taideteoksia.

Sofi on taiteenmaisteri. Hän näkee ja muistaa asioita, joita muut eivät – ja hän hyödyntää niitä siellä missä vähiten osaat odottaa. Hän ei koskaan paljasta ihan kaikkea, vaikka kysyisitkin.

Recover Laboratoryn toiminnassa Sofi on vastuussa siitä, miltä kaikki näyttää tai tuntuu. Siitä, miten kaikki on. Yhdessä Miradonnan kanssa hän laittaa taiteen tapahtumaan labyrintissa. Sofi myös ajattelee, kirjoittaa, rakentaa sekä tuhoaa – ja käskyttää ja ihailee kaikkia.

INNA HUTTUNEN
TUOTTAJA
ELÄMYSSUUNNITTELIJA

Innalla on suuri sydän ja suuret ideat.
Hänellä on jonkin sortin supervoimia kuplivassa ytimessään.

Inna on aidon kiinnostunut jokaisesta, ja hän uskoo sinuun silloinkin, kuin itse et. Inna on auringonvalo, joka virtaa pimeisiin luoliin ja tuo mukanaan säteilyn. Hän huomaa aina, jos jokin asia ei ole kunnossa.

Inna vaatii paljon, mutta tekee sen hymyssä suin. Vastineeksi hän myös antaa kaikkensa työympäristössä. Inna on syvällinen keskustelija. Hän kyseenalaistaa kaikki ratkaisut ja haluaa tehdä maailmasta paremman paikan.

Inna on luova tarinankertoja ja peloton visionääri. Hänellä on ainutlaatuinen Experience Management -tutkinto Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta, ja hän tuottaa massiivisia, moniaistisia ja monialaisia taide-elämyksiä. Olet saattanut kuulla esimerkiksi Escape Trainista, Suomen halki kiitävään junaan toteutetusta 13 tunnin immersiivisestä teatteriesityksestä ja pakopelistä, jonka konseptisuunnittelusta Inna oli vastaamassa.

Inna on ”Recover Spiritin” -ruumiillistuma sekä labyrinttien suonissa pumppaava veri. Hän pitää huolta kaikesta.

Tämän ydinkolmikon lisäksi Recover Laboratoryn kanssa työskentelee laaja verkosto ammattilaisia, ja tekijätiimi muodostuu aina kunkin esitystilan ja teoksen vaatimusten mukaan. Jokaisen produktion työryhmä muovautuu aina tilan ehdoilla.

Tutustumme ensin tilaan, joka on aina teoksen pääesiintyjä. Tämän jälkeen alkaa käsikirjoitus, esiintyjien valinta ja visuaalinen toteutus.

Etsimme jatkuvasti Recover Laboratoryn labyrintteihin soveltuvaa taidetta.